Foto: Mossos d’Esquadra

La Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra ha presentat aquest matí els reptes de la desena edició del concurs SmartCatalonia Challenge, que promou el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori per trobar solucions als problemes dels municipis i entitats catalanes. El director general d’innovació i Economia Digital, Dani Marco, i el director general de la Policia de la Generalitat, Pere Ferrer, han intervingut en aquesta presentació telemàtica.

Enguany, l’SmartCatalonia Challenge posarà el focus en la transformació digital dels Mossos d’Esquadra i pretén millorar algunes de les seves competències. Per això, els quatre reptes del concurs seran el tractament massiu de les dades policials, la millora de la gestió policial en dispositius d’ordre públic, la predicció de l’accidentalitat a les carreteres i la millora del sistema d’atenció a la ciutadania a través d’eines d’intel·ligència artificial.

Després d’anunciar els reptes, les empreses i start-ups que vulguin presentar projectes ja poden fer-ho a través del web del concurs i estarà oberta fins a finals del mes d’abril. El jurat en farà una selecció i les millors propostes es decidiran en una final prevista per al mes de maig.

Els tres guanyadors s’enduran tres premis en metàl·lic de 15.000, 3.000 i 2.000 euros i podran presentar la seva solució a l’Smart City Expo World Congress 2022, així com dur a terme una prova pilot, el projecte campió, amb els Mossos d’Esquadra.

L'empresa Nexus Geographics guanya l’SmartCatalonia Challenge
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram