Foto: Freepik

L’eclipsi total de Lluna del proper 16 de maig podrà seguir-se al detall a través de l’app que va dissenyar l’investigador de l’Institut de Ciències del Cosmos (ICCUB) i membre del Departament de Física Quàntica i AStrofíica de la Universitat de Barcelona (UB) Eduard Masana.

El 16 de maig, a les 6.11h (hora espanyola) es produirà aquest fenomen en la seva màxima expressió, i és que a les 16.27h s’haurà iniciat la fase d’ombra de l’eclipsi, que es dona quan la llum de la Lluna està completament blocada per la Terra. Aquesta fase acabarà a les 07.55h i podrà veure’s, a Catalunya, a indrets amb una alçada més elevada que el nivell de mar, i sempre ei quan es tingui uns 15º a l’inici de la fase d’ombra.

En l’aplicació Eclipsi 2.0., Masana ha ideat un sistema mitjançant el qual poden calcular-se eclipsis i trànsits planetaris a l’Univers. A més, simula esdeveniments astronòmics i és útil per a conèixer aspectes específics sobre eclipsis solars i lunars. Els usuaris amb sistema Android poden fer-ne ús.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram