Foto: Freepik

L’Institut de Ciències de l’Espai (ICE) fa una crida a immortalitzar el cel en la nit del 30 al 31 de maig. El motiu és la pluja d’estels que és prevista i que podria ser la més intensa dels últims 20 anys, podent-se veure a la Península Ibèrica i a les Illes Canàries (aquesta observació millorarà si es pot comptar amb l’horitzó Oest alliberat, per poder veure una regió del cel el més propera al radiant).

La cortina de material que va deixar el cometa 73P/Schwassman-Wachmann 3 serà el que es veurà amb nitidesa la matinada del 30 al 31 de maig i aquesta pluja d’estels durà el nom de Tau-Hercúlids. Pel moment, es desconeix si es tractarà d’una gran tempesta de meteors o si quedarà reduït a un pas tímid, però els càlculs indiquen que es podrà veure millor a gran part dels Estats Units, el Canadà, Mèxic, l’Amèrica Central i del sud i a una part més occidental de l’Àfrica.

L’Institut de Ciències de l’Espai (ICE) fa una crida a immortalitzar el cel

Des de l’ICE demana que els aficionats a l’astrofotografia retratin el cel amb imatges preses amb grans angulars (d’entre 90 i 120º) i centrades a una alçada mitjana, a uns 45º del radiant. Enviant-hi, a més, les coordinades des d’on s’ha fet la fotografia i el seu autor, el centre podrà identificar millor les imatges.

Aquesta crida s’emmarca dins la campanya de registre de l’activitat meteòrica que fa l’ICE i els astrofotògrafs que aportin material quedaran citats en l’estudi que se’n derivarà. A més, la millor fotografia que s’enviï d’un meteor o un bòlid de les Tau-Hercúlids serà premiada amb un lot de llibres de divulgació astronòmica

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram