Dues assistents al Mobile World Congress es fan un ‘selfie’ a l’entrada del recinte [Foto: Lluís Sibils]

Barcelona acollirà el Mobile World Congress (MWC) fins el 2030 després que el consell d’administració de la GSMA, l’empresa que n’és organitzadora, hagi anunciat l’extensió d’aquesta relació. La fira més important del sector de la telefonia i tecnologies derivades tornarà a l’Avinguda Maria Cristina després de superar dos anys sense fer-ho en el seu format habitual a causa de la pandèmia mundial de coronavirus.

En un comunicat emès aquest dilluns al matí, GSMA valora com un “èxit rotund” el camí que han fet plegats i ha situat la Ciutat Comtal com un emplaçament estratègic per crear un ecosistema que giri prop de la indústria del mòbil.

El Mobile World Congress va aterrar per primer cop a la capital catalana el 2006 i des d’aleshores el seu programa ha crescut incloent-ho una gran varietat de programes i activitats que tenen benefici en els ciutadans de Barcelona, Catalunya i l’estat, així com en els sectors mòbils i tecnològics d’arreu del món.

El contracte que fins ara era vigent mantenia la relació entre el MWC i Barcelona fins el 2024, però la pròrroga de sis ants respon a la feina conjunta entre el govern de la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona, el Ministeri d’Economia, Turisme de Barcelona i Fira de Barcelona.

En la darrera edició, la del mes de març de 2022, l’impacte econòmic per a la ciutat va ser de 250 milions d’euros, superant els 60.000 visitants de 200 països diferents i més de 1.900 expositors.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram