Foto: Freepik

El programa GRASS, de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) és un dels escollits per a competir a l’European Rover Challenge (ERC), la competició internacional de robòtica que tindrà lloc a Polònia des del 9 fins l’11 de setembre. L’organització ha fet pública la llista dels participants i l’equip català és un dels 50 representants europeus, sumant-se als 35 asiàtics, els tres nord-americans, els tres sud-americans i l’africà.

L’ERC és un programa integrat que treballa cap al desenvolupament tecnològic, específicament en aquells entorns sense GPS, amb l’explorització i l’ús de l’espai com a tema cabdal. L’objectiu de l’ERC és el de convertir-se en una prova estandarditzada i un punt de referència per a les activitats planetàries, juntament amb una plataforma sòlida de desenvolupament professional.

Aquesta competició permet que els equips d’arreu del món que viatjaran a Polònia puguin treballar de manera conjunta per a preparar un rover de Mart totalment funcional. El vehicle ha de ser una plataforma mòbil independent i tots els equips competiran en una pista marciana artificial en reptes molt exigents.

El guanyador serà l’equip que prepara d’una manera més fiable el software necessari per a la missió i demostri la major efectivitat en la gestió d’equips, una millor reacció davant de situacions crítiques i una millor gestió dels canvis.

En la primera classificació, l’equip egarenc hi ha accedit com el setzè millor conjunt, amb una qualificació de 64,5 punts. Els equips millor situats són l’AGH Space Systems (78 punts), el FHNW Rover (76,5 punts) i l’Star Dresden e.V. (76 punts).

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram