Foto: Espot.cat

A Espot tindrà lloc, dimarts 26 de juliol, la jornada “Espot apaga els llums i encén els estels”, en què des del matí i fins que es faci fosc al Parc Nacional d’Aigüestortes i l’Estany de Sant Maurici se celebraran activitats per apropar al públic de totes les edats les curiositats i detalls del cel fosc i l’astronomia.

El matí serà la franja reservada, sobretot, per als més menuts, amb tallers infantils a partir de les 11.00h. Més tard, des de les 18.30h, hi haurà una sessió de contacontes i xocolatada molt a prop del riu Peguera.

I a les 19.30h començaran les xerrades de divulgació per als més grans. La primera tractarà com preservar la foscor del Parc Nacional, amb la intervenció de l’alcalde d’Espot, Josep Maria Sebastià; el representant de l’Associació d’Allotjament d’Espot; la directora de la Fundació Starlight, Toñi Varela; Sergi Paricio, tècnic Servei de Prevenció i Control de la Contaminació Acústica i Lumínica de la Generalitat de Catalunya (SPCCAL), de la Generalitat de Catalunya; i el tècnic d’ús públic del Parc Nacional, Xavier Llimiñana. La segona serà a càrrec del guia Starlight i astrofotògraf Aleix Roig”Desvetllant la bellesa oculta de l’Univers” a partir de les 20.00h.

Els llums s’apagaran a les 23.00h, Marta Arnaus i Jordi Bardella oferiran un concert a la llum de les estrelles a la plaça de Sant Martí, i després es farà una observació dels principals objectes del cel profund.

En paral·lel, a les 23.00h tindrà lloc la xerrada “Mitologia i astronomia al Pallars” a la plaça de Tonya i també la ruta oel cel fosc a Prat d’Enric. Els llums s’encendran a les 00.30h.

L’activitat compta amb el suport de diferents organitzacions, com el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, l’Associació d’Allotjaments Turístics i l’Ajuntament d’Espot, MónNatura Pirineus i Obaga Activitats entre d’altres.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram