El director de l’Institut de Ciències del Cosmos (ICCUB), Xavier Luri [Foto: ICCUB]

El Comitè Europeu de les Ciències de l’Espai (ESSC) ha incorporat el catedràtic de la Facultat de Física de la Universitat de Barcelona i director de l’Institut de Ciències del Cosmos (ICCUB), Xavier Luri, al panell d’Astronomia i Física Fonamental.

L’ESSC està dirigit per Chris Rapley, membre de l’University College London (Regne Unit) i compta amb quatre panells diferenciats per temàtiques. Es tracta de Ciències de la Terra, Vida i Ciències Físiques, Sistema Solar i Exploració i Astronomia i Física Fonamental. En el cas d’aquest darrer, Nabila Aghanim (Institut d’Astrofísica Espacial de França) n’és la directora i Xavier Luri hi està acompanyat per Fabrizio Fiore (itàlia), Ravit Helled (República Txeca), Saskia Hekker (Dinamarca), Manolis Plionis (Grècia) i Floris van der Tak (Països Baixos).

El director de l’ICCUB és l’únic membre català d’aquesta entitat i pel que fa a l’estat, Gustau Camps-Valls, de la Universitat de València, n’és el segon integrant, que forma part del panell de Ciències de la Terra.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram