Foto: Freepik

El sistema públic de recerca català ha situat 17 projectes dins la primera convocatòria del programa de 6G Smart Network and Services Joint Undertaking i que s’emmarca dins el programa Horizon Europe (2021-2027). Es tracta de 17 projectes on la Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech (UPC), la Fundació i2CAT i el Centre Tecnològic de Telecomunicacions de Catalunya (CTTC) en són els líders i entre tots han aconseguit un finançament de 8,8 milions d’euros.

Els projectes catalans tindran un paper rellevant dins dels quatre grans blocs d’investigació que defineixen el programa, els steams. En l’steam A, sis dels set projectes tenen participació catalana, set més dins l’steam B. I se sumen tres projectes més en els steams C i D, per part de la Fundació i2CAT. En el cas d’aquests últims, la presència catalana té molta rellevància perquè es tracta de projectes que estan dirigits a crear les plataformes d’experimentació de les tecnologies 6G que donaran servei als projectes de les dues properes convocatòries.

En paral·lel, el CTTC prendrà part en el projecte transversal de coordinació, suport i internacionalització del programa, mentre que la UPC coordinarà un dels projectes i serà soci de dos més, amb el CTTC i la Fundació i2CAT.

El sistema de recerca català completa la seva participació en aquests projectes amb la seva presència al programa estatal UNICO I+D 6G que impulsa el govern espanyol dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. En aquest escenari, el català se situa en un lloc estratègic per al desenvolupament del 5G i del 6G en clau estatal i continental.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram