Foto: Freepik

La Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i l’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer han participat en dos estudis a partir dels quals s’han posat en valor els avantatges d’utilitzar la Intel·ligència Artificial (IA) en els camps del processament de la imatge i el de la bioinformàtica i la genètica.

El professor d’Informàtica, Multimèdia i Telecomunicació de la UOC, Jordi Casas ha pres part en el que té a veure amb el big data i la IA aplicats als raigs X i els ultrasons a través del desenvolupament d’un biomarcador. Al seu torn, Laura Calvet encapçala un estudi per trobar solucions a problemes complexos a partir de la IA.

En el primer, s’ha demostrat que s’aconsegueix una anàlisi més completa de les dades en cas d’utilitzar xarxes multicapa. D’aquesta manera, es guanya temps a l’hora de processar grans quantitats d’informació en pràctiques com les ressonàncies o les proves de raigs X i ultrasons. Per dur-ho a terme està desenvolupant  un model matemàtic que ajudi a entendre els canvis del cervell i a dissenyar tractaments especialitzats per a cada pacient. Ferran Casas dirigeix aquest estudi, acompanyat per Marcos Díaz (eHealth Center) i Albert Solé i Javier Borge (CoSIN3).

En el segon cas, Laura Calvet dirigeix un estudi en què a partir de la IA s’aconsegueixen els algoritmes metaheurístics, que permeten donar solucions a problemes complexos. En aquest cas, juga un rol clau en la imatge i el modelatge de malalties. Calvet és professora i investigadora dels Estudis d’Informàtica, Multimèdia i Telecomunicació de la UOC. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram