La investigadora Gemma Cirac-Claveras s’incorpora a la UB [Foto: Gemma Cirac-Claveras]

La investigadora Gemma Cirac-Claveras, becada per l’European Research Council, s’incorporarà a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) per tal de desenvolupar el projecte CLIMASAT, que estudiarà la història dels discursos, les pràctiques i les polítiques climàtiques dels anys 80 i 90.

Cirac-Claveras és la directora d’Investigació a l’Institut d’Història de la Ciència de la UAB, doctora en Història de la Ciència per l’École des Hautes Études en Sciences Sociales (París) i durant la seva trajectòria ha explorat la història de la tecnologia d’observació de la Terra per satèl·lit.

En el projecte amb què aterra a la UAB, Cirac-Claveras posarà el seu focus en la història de la producció, la circulació i l’ús de dades generades per satèl·lits d’observació de la Terra. El seu objectiu serà entendre els processos històrics de coproducció entre les dades de satèl·lit i les percepcions que se’n deriven.

Sandra Nogué i Dan Brockington també s’incorporaran a la UAB, becats per l’European Research Council. La primera, per explorar com canvia la biodiversitat, a quina velocitat ho fa i per quins motius. El segon crearà un nou camp de recerca, la justícia de les dades de conservació, a través del qual estableix un pont entre la priorització de la conservació, l’ecologia política i la justícia de dades.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram