Foto: Freepik

La Paeria-Ajuntament de Lleida i SpaceSur han posat en marxa una prova per tal de fer el seguiment dels residus a la ciutat i ho han fet a través d’un sistema d’informació satel·litari de la plataforma GEO.PLATFORM | SmartGov. El repte és monitoritzar com s’acumulen els residus en espais no habilitats de l’espai urbà i quin és el seu impacte per a la salut de les persones i al medi ambient.

SpaceSur ha desenvolupat una plataforma que identifiqui els punts potencials d’abocaments i ajudarà a analitzar l’estat en què es troba i quines mesures es necessiten per acabar amb aquest problema. Ho fa a través de les imatges que capta per mitjà del satèl·lit i no precisa de cap desplaçament o comprovació manual. Aquest sistema ajudarà a que la Paeria detecti anomalies en l’acumulació de residus en zones no habilitades i pugui planificar les tasques d’inspecció i prevenció.

Aquesta proposta es provarà a Lleida durant el 2023 i cobrirà el seu terme municipal, de 211,7 quilòmetres, que és un dels més extensos de Catalunya. També donarà abast a l’horta de Lleida, de 19.000 hectàrees.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram