Foto: Freepik

L’Institut de Ciències del Cosmos de la Universitat de Barcelona (ICCUB) ha posat la seva mirada en el Dia Internacional de la Nena i la Dona en la Ciència, que se celebra l’11 de febrer, i ha previst dues activitats per a implicar-s’hi. Totes dues activitats tenen entrada lliure i se celebraran una seguida de l’altra.

La primera serà la representació teatral de Diàleg sobre la naturalesa de l’Univers, amb la participació d’eminents astrònoms de l’època modernista, i en què recrea una trobada entre el professora Arthur Eddington, de Cambridge (Anglaterra) i la investigadora de Harvard (Estats Units) Cecilia Payne. Tenen a Barcelona amb l’astrònom Josep Comas i Solà. Aquesta obra es representarà el 13 de febrer (14.00h) a l’Aula Magna Enric Casassas de la Facultat de Física de la UB.

Després d’aquesta obra tindrà lloc la taula rodona “Els orígens de la cosmologia, la participació de la dona i el biaix de gènere en la ciència”, amb els ponents Toni Bertólez, Maria Monguió i Àngels Ramos i la moderadora Anna Argudo.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram