L’oficina de l’empresa de videjojocs danesa iO interactive a Barcelona [Foto: Aina Martí/ACN]

L’economia digital, la salut i la biotecnologia són els sectors que més han crescut durant l’últim any a l’àrea metropolitana de Barcelona. Així ho constata un estudi de Barcelona Activa -l’agència de promoció econòmica barcelonina- en el ‘Mapa de Talent de Barcelona’. L’estudi detalla que un 59% del talent de la capital catalana es dedica a sectors estratègics com la indústria 4.0, la salut o les indústries creatives.

Pel que fa a la demanda, l’anàlisi indica que les formacions més sol·licitades durant el 2022 van ser el màrqueting digital, la biotecnologia i la programació informàtica. Destaca també l’augment de dones amb formació digitals, que l’estudi atribueix a una major oferta de titulacions en aquest àmbit.

El màrqueting digital i la programació informàtica, entre les formacions més demandades

El document també remarca que “globalment” Barcelona és una ciutat que “atreu més talent que no pas perd”. A nivell europeu, Londres, París, Berlín i Milà són les ciutats que més professionals proveeixen a la capital catalana; mentre que de fora d’Europa ho són Buenos Aires, Sao Paulo i San Francisco.

Així mateix, Barcelona Activa apunta que la capital catalana i Madrid tenen una “dialèctica constant” pel que fa a intercanvi de perfils. En concret, Barcelona atreu professionals en els camps de la indústria 4.0 i el turisme; mentre que Madrid és atractiva pels professionals digitals i creatius.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram