Foto: Sateliot

La companyia catalana Sateliot llançarà a l’espai The GroundBreaker, el primer satèl·lit de la història sota l’estàndard 5G que permetrà democratitzar l’accés a l’Internet de les Coses (IoT). Es tracta d’un enlairament històric, i és que transmetrà la idea que no existeix cap altre satèl·lit com ell en òrbita que funcioni amb una tecnologia estàndard 5G.

El llançament de The GroundBreaker compta amb el suport de quatre socis aeroespacials que són Endurosat (qui ha assumit el disseny de la nau), Alén Space (ha fabricat el cor del satèl·lit i la càrrega útil), Gatehouse (l’encarregada del software) i SpaceX (liderarà el llançament de la nau des de Califòrnia, als Estats Units).

Serà el primer satèl·lit de la història sota l’estàndard 5G que permetrà democratitzar l’accés a l’Internet de les Coses (IoT)

Aquest serà el primer llançament que Sateliot farà el 2023 dels cinc que té previstos i que se sumaran a les prediccions de tenir-ne 64 en òrbita entre el 2024 i als 250 amb què vol comptar el 2025. A partir de The GroundBreaker, Sateliot permetrà a tots els operadors mòbils connectar-se a la xarxa satel·lital de manera intel·ligent fins i tot quan es quedin sense cobertura.

Sateliot encapçalarà, d’aquesta manera, el sector tecnològic a l’estat, i és que consolidarà un projecte on també hi prenen part empreses com Indra, Cellnex i Sepides, reconegudes arreu del món. Així, marcarà un abans i un després en les telecomunicacions satel·litals.

Sateliot i GCF porten la certificació d’estàndards als satèl·lits
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram