La inauguració de la temporada al Parc Astronòmic del Montsec [Foto: Ignasi Gómez]

El Parc Astronòmic del Montsec ha estrenat la nova temporada amb les seves instal·lacions remodelades i amb elements que el fan únic al món pel que fa a l’observació del cel i les característiques amb què compta. Les reformes de L’Ull del Montsec i al pati de butaques de la sala de projeccions i la implantació d’un sistema que és capaç de recrear fenòmens meteorològics com la pluja o els llamps són les novetats d’una temporada en què també s’estrenaran projeccions al planetari.

L’Ull del Montsec és una instal·lació equipada amb un sistema de projecció 3D full dome – 360º, amb el qual les produccions que s’hi emeten donen la possibilitat de veure els astres des de molt a prop. A més, compta amb una nova sala multimèdia i un model nou de simulació d’estrelles.

En paral·lel, els visitants podran gaudir d’un sistema que recrea pluja, núvol o llamps, així com altres fenòmens, i entrarà en funcionament a partir de l’estiu. I s’ha tingut en compte l’accés de les persones amb mobilitat reduïda, adaptant-hi els seients del pati de butaques.

En la nova temporada, els curiosos que visitin el Parc Astronòmic del Montsec podran gaudir de les projeccions Voyager, CAPCOM GO! I 3-2-1 Lift Off al planetari, però també tindran al seu abast els robots, les sondes i les estacions espacials que hi ha repartides en el firmament.

El Festival d’Astronomia es se seguirà celebrant i s’ha reservat la setmana del 12 al 15 d’octubre i el cicle “Música sota les estrelles” no fallarà a la seva cita i s’estendrà des de juliol fins a desembre.

El Parc Astronòmic del Montsec renovarà totalment el sistema de projecció del planetari
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram