[Foto: Freepik]

El Barcelona Supercomputing Center (BSC-CNS) i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) han desenvolupat una eina per a la investigació de la traducció automàtica de la llengua de signes que incorpora la intel·ligència artificial. Amb l’objectiu de desfer-se de les barreres amb què es troben les persones sordes i amb problemes d’audició, aquest software de codi obert vol aconseguir una comunicació més accessible.

Tot i que encara es troba en una fase experimental, el sistema empra un model d’aprenentatge que és la base d’altres eines d’IA, com ChatGPT. Es diu Transformers i converteix frases senceres en llengua de signes en format de vídeo a qualsevol altre idioma en format de text.

Els investigadors del BSC i la UPC han combinat tècniques de visió artificial, processament del llenguatge natural i aprenentatge automàtic que permet avançar en la investigació de la traducció automàtica de llengua de signes.

La primera presentació oficial d’aquesta eina ha estat a l’exposició “Codi i algorismes. Sentit en un món calculat”, a Madrid, i aviat podrà veure’s al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB).

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram