[Foto: Freepik]

L’Agència de Ciberseguretat de Catalunya ha presentat el model de protecció amb què treballa i que se centra en les amenaces i la coordinació dels sectors universitari, sanitari i de les administracions locals. El seu director, Tomàs Roy, i el responsable de l’Àrea d’Operacions, Pedro Lendínez, han exposat en l’acte de presentació la necessitat de coordinar la protecció en tots tres àmbits i les conseqüències positives a l’hora de fer-ho.

Actualment, existeix un conjunt heterogeni de models de ciberseguretat i que té diferents graus de maduresa per a gestionar els mateixos serveis públics essencials. El fet de connectar diferents entitats d’un mateix àmbit augmenta el risc, i és que pot exposar-ne la resta. Així, és necessària una ciberprotecció madur i única.

Per tal d’implantar el model que proposa l’Agència de Ciberseguretat, caldrà captar talents de perfils especialitzats i cohesionar l’ecosistema català, que actualment l’integren 495 empreses i 9.400 professionals. Roy i Lendínez han animat les empreses a cohesionar-se amb a la comunitat de Ciberseguretat de la Digital Catalonia Alliance.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram