Mercè Crosas [foto: BSC]

La investigadora Mercè Crosas liderarà el nou programa de Ciències Socials Computacionals al Barcelona Supercomputing Center (BSC-CNS) amb la fita d’impulsar la investigació en aquest àmbit. La barcelonina és llicenciada en Física per la Universitat de Barcelona, doctora en Astrofísica per la Universitat de Rice i va ocupar el càrrec de secretaria de Govern Obert de la Generalitat entre el 2021 i el 2023.

Amb experiència com a cap de gestió de dades d’investigació a la Universitat de Harvard (Estats Units) i cap de l’oficina de dades i tecnologia del Harvard Institute for Quantitative Social Science, Crosas potenciarà els avantatges de la supercomputació, la intel·ligència artificial i l’anàlisi de dades.

El programa de Ciències Socials Computacionals del BSC és pioner a Europa dins d’un centre de supercomputació i treballa per a trobar noves aplicacions de dades i supercomputació en la investigació de ciències socials. En conjunt, inclou les disciplines d’economia, ciències polítiques, sociologia, antropologia, geografia, psicologia i ciències cognitives i les humanitats digitals.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram