Presentació de la prova pilot de CISCO i Datacom.Global amb ACUDAM [Foto: Ajuntament de Mollerussa]

Les empreses tecnològiques CISCO i Datacom.Global han provat a Mollerussa (El Pla d’Urgell) un pla a través del qual han impulsat l’autonomia i la inclusió social de nou usuaris de l’Associació Comarcal Urgell d’Ajuda al Minusvàlid (ACUDAM). La solució proposa una plataforma instal·lada a les habitacions dels usuaris i permet que contactin amb els seus familiars i amics a través d’una interfície.

La prova s’ha dut a terme amb nou persones, cinc de les quals resideixen a la Llar Residència ACUDAM, i les altres quatre als seus domicilis particulars. Totes elles pateixen un determinat grau de discapacitat i tenen dificultats per a accedit als recursos digitals.

Datacom.Global farà un seguiment de les hores de connexió dels usuaris i de quines activitats tenen més demanda, per tal de valorar-ne l’ús. En paral·lel, ACUDAM farà una anàlisi més exhaustiva, a partir d’entrevistes amb els participants.

Ara com ara, el projecte es troba en la primera fase, moment en què pretén establir-ne la funcionalitat i conèixer quin disseny hauria de tenir la interfície. Més endavant, s’instal·laran pantalles a les habitacions per tal de facilitar la interacció.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram