Els representants de les vuit escoles, junts [foto: UPC]

La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) ha reconegut 21 centres educatius catalans que han participat del programa “Aquí STEAM UPC” pel seu compromís en la igualtat de gènere i en el foment de les vocacions científiques en les noies i nenes. En total, la quarta edició d’aquest programa ha aplegat prop de 1.500 escolars de centres de primària, instituts i un institut-escola de vuit localitats.

En el programa d’enguany, amb 48 activitats previstes com xerrades o tallers pràctics, hi ha pres part 21 investigadores de la UPC que han col·laborat en l’objectiu final de la iniciativa. Aquesta fita era atraure talent femení als estudis tecnològics, científics i d’enginyeria, així com reorientar els rols de gènere establerts.

La UPC ha reconegut els centres de Barcelona, Cubelles, La Bisbal del Penedès, Manresa, Santa Coloma de Cervelló, Sant Cugat del Vallès, Sant Pere de Ribes i Puig-reig i ha donat continuïtat a l’increment del nombre de noies que trien estudis d’aquests àmbits en el seu pas a la universitat. De fet, les dades ho demostren: en els últims cinc anys, el percentatge de noies en estudis d’enginyeria i cientificotècnics ha augmentat fins prop del 29%.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram