Joel Poderós i Juan Antonio Calvete han guanyat el primer premi de treballs de Batxillerat de la UPF [Foto: UPF]

La Universitat Pompeu Fabra (UPF), a través de l’Escola d’Enginyeria en Tecnologies i Comunicació, ha lliurat els premis als millors treballs d’investigació de Batxillerat en l’àmbit de l’enginyeria. Una proposta per a persones amb ceguesa i un braç robòtic han estat les guanyadores d’aquest reconeixement, que ha complert 27 anys.

Juan Antonio Calvete i Joel Poderós, de l’Institut Pompeu Fabra (Martorell, Baix Llobregat), han creat un bastó intel·ligent per a persones cegues a partir de la plataforma electrònica de codi obert Arduino. El cas d’un alumne amb ceguesa que duia un bastó al seu institut va inspirar-los. Així, van endur-se el primer premi i han confirmat la seva intenció d’estudiar enginyeria el curs vinent.

En el cas del segon premi, ha estat per a Nil Castañé, de l’Institut Ramon Coll i Rodés (Lloret de Mar, La Selva), qui va idear un braç robòtic controlat per intel·ligència artificial utilitzant Raspberry i Arduino. Aquest dispositiu és capaç d’identificar objectes i desplaçar-los i, per fer-ho, empra una càmera que grava els objectes i envia les imatges a una part del sistema que els identifica amb IA.

Els guanyadors del primer premi rebran el 100% del finançament per a la matrícula en els graus d’enginyeria de la UPF, mentre que en el cas del segon premi, serà del 50%.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram