[Foto: Vecstock a Freepik]

La Secretaria de Telecomunicacions i Transformació Digital, a través de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, ha fet balanç de la posada en marxa del programa Bug Bounty, pel qual identificarà les vulnerabilitats als departaments de la Generalitat de Catalunya i al sector públic. Durant els tres primers mesos de la seva aplicació, ja ha detectat set vulnerabilitats, una d’elles, crítica.

Bug Bounty és un programa pioner que, com a mínim, s’estendrà durant un any, i que consisteix a permetre que un grup d’investigadors accedeixin a actius de l’Administració per a trobar forats o paranys de seguretat.

El govern català ha estat el primer a activar un projecte de hacking ètic i invertirà 70.000 euros per tal de premiar les vulnerabilitats que detectin els investigadors especialistes en ciberseguretat que hi prenen part. D’aquesta manera, Catalunya lidera l’aposta pel talent i el hacking ètic i fomenta la innovació en la ciberseguretat dels sistemes digitals.

En paral·lel a aquest programa, l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya ha activat accions per a escanejar les vulnerabilitats i compta amb programes de monitoratge constant dels sistemes integrats en el perímetre de ciberseguretat.

L’Agència de Ciberseguretat de Catalunya presenta el seu model de protecció global
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram