Pacient utilitzant les ulleres de realitat virtual després d’una intervenció [Foto: Hospital de Bellvitge]

L’Hospital Universitari de Bellvitge ha demostrat, amb un estudi fet a uns cent pacients durant el darrer any, que les persones que han de passar per un tractament dolorós, com l’extracció dels drenatges toràcics després d’una cirurgia, veuen reduït el seu dolor gràcies a les ulleres de realitat virtual. Aquesta anàlisi ha fet palès que els nivells de dolor han disminuït en un 25% i l’angoixa, un 30%.

Per tal de demostrar que el dolor i l’angoixa retrocedien gràcies a l’ús d’ulleres de realitat virtual s’han avaluat els signes vitals principals, com la pressió arterial, les freqüències cardíaques, les freqüències respiratòries i el nivell d’oxigen en sang.  Laia Gascón és la investigadora principal d’aquest equip, que també compta amb Marta Martínez, Sara González, Laura Garcia, Silvia Serrano, Josep Maria Ramos, Ariadna Puig i Gemma Via.

A l’Hospital Universitari de Bellvitge, s’han ofert les ulleres de realitat virtual a la meitat de les persones que passaven per una extracció de drenatges toràcics. Mentre els professionals els extreien sang, a les ulleres podien veure vídeos de paisatges naturals, cels estelats o personatges de ficció per calmar la seva angoixa i el dolor. Aquests vídeos formen part de la biblioteca creada per VRPharma, col·laborador tecnològic de l’estudi.

Aquest estudi s’emmarca dins els projectes que té el centre per a humanitzar els pacients d’UCI i que ja ha transformat 64 cabines incorporant-hi elements sensorials que ajuden a la rehabilitació funcional dels pacients crítics.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram