[Foto: Matthew Ansley a Unsplash]

L’Institut de Ciències de l’Espai (ICE-CSIC) participarà en la Nit de la Recerca 2023, que té lloc en diferents indrets d’Europa, amb una programació al voltant del 29 de setembre. Investigadors i investigadores fan una tasca per apropar la seva feina al públic i ho faran a través de tallers i xerrades de diferents temàtiques.

L’ICE-CSIC ha començat la seva oferta d’activitats amb una sessió d’observació del sol amb el servei d’astronomia AstroUAB, al campus de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Però el gruix de les activitats que celebra l’ICE-CSIC s’emmarquen en una iniciativa conjunta a la Nit de la Recerca amb una Science Slam.

En aquesta activitat, vuit ponents que actualment estan duent a terme la tesi o un postdoctorat oferiran petites xerrades sobre el seu tema de recerca. Així, el dimecres 27 de setembre es duen a terme dues activitats. Una, al centre cívic Vil·la Urània de Barcelona, on intervindran Stefano Falcona (Institut d’Anàlisi Econòmica); Estefanía Bravo-Castellano (Geociències Barcelona); Simranpreet Kaur (ICE-CSIC); Janan Gawra Epigenetics (Institut de Diagnòstic Ambiental i Estudis de l’Aigua); Carla Riera (Institut de Microelectrònica de Barcelona); Jorge Gandía (Institut de Química Avançada de Catalunya); Cristina Flox (Institut de Ciència de Materials) i Joan Pere Pascual (Institut Botànica de Barcelona).

L’altra tindrà lloc a la Casa Golferichs (Barcelona), on l’investigador Emilio Elizalde (ICE-CSIC, IEEC) oferirà la xerrada “Einstein a Catalunya: relativitat i cosmologia”.

El 28 de setembre, l’investigador Josep M. Trigo participarà en la jornada “La investigació a escena” amb una xerrada sobre l’evolució del clima terrestre i el canvi climàtic antropogènic. Aquesta sessió se celebrarà al CaixaForum Girona.

I a Igualada, a l’escola Gabriel Castellà i Raich, l’ICE-CSIC participarà en les activitats que prepara l’escola i on prenen part, ambdues institucions, dins del projecte Magnet. Enguany, el personal investigador de l’ICE-CSIC formarà part de la jornada oferint als alumnes la possibilitat de fer una observació solar i astronòmic. L’activitat tindrà lloc de 18.00 a 21.00 h i serà oberta a tots els veïns igualadins.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram