[Foto: Port de Barcelona]

La Fira de Barcelona acollirà del 7 al de novembre la cinquena edició del congrés Smart Ports: Piers of the Future, una trobada en què s’estudiaran les solucions transformadores que poden aplicar-se en els ports i en el transport marítim. Dins de l’Smart City Expo World Congress (SCEWC), se centrarà en les empreses emergents del sector marítim i portuari i tractarà les relacions que existeixen entre els ports i les ciutats, l’economia blava i les iniciatives que es duen a terme des dels ports d’arreu del món.

Impulsada pel Port de Barcelona, la trobada comptarà amb un debat sobre la innovació i la relació entre el port i la capital catalana. Així, hi prendran part els responsables dels ports d’Hamburg, Los Angeles i Anvers-Bruges, així com els alcaldes de ciutats amb mar. Els vuit ports que hi participaran seran el d’Anvers-Bruges; Los Angeles; Hamburg; Rotterdam; Mont-real; Busan i Göteborg, mentre que els convidats seran Vancouver, Singapur, Tanger Med i Sidney, aquest últim dins l’australiana Port Authority of New South Wales. Dins de la programació s’hi ha inclòs, paral·lelament, una sessió sobre infraestructures TIC i l’economia blava.

El Port de Barcelona aprofitarà l’avinentesa per a presentar els avenços tecnològics en el transport marítim que permeti avançar cap a un model més intel·ligent i sostenible. L’estand d’Smart Port tindrà una àrea amb vuit zones d’exposició dirigides a empreses emergents i a centres d’innovació lligats als vuit ports que hi participen. Durant els dies de congrés, el 7 i el 8 de novembre, se celebrarà el Tech Tour Smart Ports i el Tech Tour Blue Economy, on diferents empreses emergents presentaran els seus projectes.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram