[Foto: JavyGo a Unsplash]

L’startup barcelonina Bia va néixer el 2019 amb la intenció d’oferir a les flotes de vehicles elèctrics la intel·ligència artificial. Així, facilita l’electrificació de la mobilitat terrestre i empra la IA per tal que les empreses puguin carregar els vehicles elèctrics amb l’energia més barata i descarbonitzada del mercat.

Bia és especialista en software per a la gestió intel·ligent de la càrrega de vehicles elèctrics, dirigeix els seus serveis als aparcaments, a les flotes senceres de vehicles, als minoristes d’energia i als fabricants. Alhora, ofereix solucions en els àmbits de la intel·ligència del negoci, la millora i les simulacions.

L’empresa barcelonina va ser creada per líders de la indústria en tecnologia neta, ciència de dades, desenvolupament de software i sistemes d’energia. L’experiència dels seus membres els ha dut a desenvolupar productes i construir una tecnologia que resolgui els desafiaments rellevants de la indústria actual. Alhora, vol posicionar-se per ser capaç d’escalar en el futur de la mobilitat elèctrica i la interoperabilitat de la xarxa. Algunes de les empreses a qui ha ofert els seus serveis són Transports Metropolitans de Barcelona, Aigües de Barcelona, Wayra o Amazon Web Services.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram