[Foto: Micheal Dziedzic a Unsplash]

El centre tecnològic Eurecat ha exposat que la tecnologia que viurà el seu millor moment el 2024 serà la intel·ligència artificial generativa, enfocada a donar solucions útils per a sectors com la salut, la construcció, la manufactura, l’educació, les finances, el comerç i l’administració. El seu potencial per a assolir nous desenvolupaments tecnològics la situen com una eina que propiciï noves oportunitats sostenibles.

Però no és una tecnologia que tot just acabi d’ensenyar els seus avantatges, sinó que ja ha aconseguit causar un gran impacte i durant el 2024 assolirà models més avançats, multimodals, amb més eficiència i amb més precisió que els actuals i evolucionant en l’ètica i la transparència dels seus resultats. El seu poder de transformació, doncs, resideix en un debat per a les empreses, les quals volen emprar-la per a obtenir continguts, textos, imatges, vídeos, codis i àudios que fomentin la productivitat i la creativitat.

Malgrat tot, els grans models de llenguatge hauran de millorar alguns aspectes per entrar de manera definitiva en els processos automàtics de les empreses. Es tracta de la quantitat de recursos que consumeixen, de com s’adapten a les necessitats específiques, de la poca explicabilitat dels seus resultats i de la possibilitat d’incloure biaix i informació incorrecta en les respostes. Per això, des d’Eurecat expliquen en l’any vinent s’inclouran tendències que acompanyaran els grans models de llenguatge i d’IA Generativa.

Eurecat obrirà el seu primer centre d’innovació fora de Catalunya
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram