Cerdanyola del Vallès construirà un nou centre tecnològic de producció de xips al costat del Sincrotró Alba, l’Innofab. Aquest projecte materialitza un acord entre el govern espanyol i el govern català i ha coincidit amb l’estrena del nou supercomputador MareNostrum 5, instal·lat al Barcelona Supercomputing Center del Centre Nacional de Supercomputació (BSC-CNS). L’Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB), l’Institut de Ciències Fotòniques de Barcelona (ICFO) i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) són els promotors del nou centre.

A principis del 2024 s’iniciarà la construcció de la sala blanca per al disseny i la preproducció de xips amb materials avançats i és previst que comenci a operar l’any 2026. D’aquesta manera, es convertirà en la primera infraestructura a l’estat per al desenvolupament de semiconductors d’aquestes característiques i posarà els seus serveis a disposició d’empreses, start-ups i centres d’investigació.

El projecte Innofab té la intenció de convertir-se en una peça clau en l’estratègia europea per aconseguir la sobirania en la fabricació de semiconductors. El PERTE (Projecte Estratègic per a la Recuperació i Transformació Econòmica) de microelectrònica i semiconductors i el Govern de la Generalitat finançaran aquesta iniciativa.

El MareNostrum 5, la nova joia del Barcelona Supercomputing Center, ja està en marxa
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram