Aeroport de Lleida-Alguaire [Foto: Aeroports de Catalunya]

L’aeroport de Lleida-Alguaire ha adquirit, a través de l’empresa pública Aeroports de Catalunya, un electrolitzador que permetrà produir hidrogen verd a partir del parc fotovoltaic existent. Es tracta del primer pas per a convertir les instal·lacions lleidatanes en un espai de producció d’energia verda i un centre d’R+D+I clau per a la transició energètica de l’aviació.

La compra va tancar-se amb l’empresa INDOX i dona continuïtat a l’anunci de la consellera de Territori, Ester Capella, de transformar l’aeroport de Lleida-Alguaire en un laboratori de nous projectes aeronàutics i de l’espai al voltant de combustibles sostenibles. INDOX, amb seu a Anglesola (Lleida) va guanyar el concurs de licitació i ha tancat amb Aeroports de Catalunya un contracte per valor de 295.000 euros.

L’electrolitzador farà les primeres proves de producció d’hidrogen a partir de l’estiu i completarà la primera fita del projecte de hub d’energia verda basat en l’hidrogen renovable. L’hidrogen es produirà a partir del parc fotovoltaic actual de l’aeroport i es farà servir en els desenvolupaments previstos en el projecte aeroH2hyb, on participen l’aeroport de Lleida-Alguaire i les empreses AEVARM i Aldoratech.

L’objectiu d’aquest moviment és captar indústria aeronàutica i aeroespacial que desenvolupi solucions basades en motors d’hidrogen. Lleida-Alguaire liderarà, així, la promoció d’energia verda a Europa per a l’aviació i es consolidarà com un centre d’R+D+I clau per a la transició energètica, alhora que actuarà com un laboratori de nous projectes aeronàutics i de l’espai al voltant de combustibles sostenibles.

Daniel Albalate: “Lleida-Alguaire ha de convertir-se en un aeroport de referència en l’àmbit industrial, formatiu i tecnològic”
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram