L’equip REM2, guanyador de la FIRST Lego League [Foto: UDG]

L’equip REM2, de l’escola Maristes de Girona, ha estat el guanyador del torneig local de la FIRST LEGO League (FLL), un concurs que proposa als infants i els joves reptes per trobar solucions reals a problemes de la societat actual. Tot plegat, a través de projectes científics i la construcció i programació de robots autònoms, que s’han premiat en un acte celebrat a l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona (UdG).

El projecte de REM2, guanyador de l’edició d’enguany, pretén encomanar la passió per la lectura i ha dissenyat un llibre il·lustrat a partir de tecnologies actuals. Donada la pèrdua d’afició per la lectura en favor dels mòbils i les pantalles, REM2 vol fer créixer els infants que optin per llegir un llibre en paper. Gràcies al primer lloc de la FLL, l’equip REM2 prendrà part a la final estatal que se celebrarà a Alacant el 16 de febrer i, en cas de classificar-se, serà a la gran final internacional a Houston (Estats Units), el mes d’abril.

A banda de l’equip REM2, s’han premiat més projectes en diferents categories. Per això, SOM7 ha guanyat el premi als valors de la FIRST LEGO; l’Institut Ridaura ha guanyat el premi al projecte d’innovació amb un prototip d’ulleres de realitat augmentada que elimina la contaminació lumínica; Robosincs ha estat el millor disseny de robot; FEDAC Wolvineers Jr s’ha endut el guardó a les joves promeses; FEDAC Wolvineers, el premi al comportament del robot; i l’equip Veïnat Team ha estat guardonat amb el premi a l’entrenador.

El torneig FLL és organitzat per l’associació Ingeniera.soy i la Universitat de Girona i s’emmarca en un programa internacional present a 110 països que promou l’interès per les STEAM entre els joves. A Girona, compta amb el finançament del Consell Social de la UdG, el Patronat de l’EPS i la Diputació de Girona i el patrocini de Fundació Metalquimia, Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Girona (EnginyersGi), dset SOLUTIONS, Iqua Robotics, Astech – Food Machinery, GRN Internet, ICMedia Audiovisuals, Galetes Trias, Anela Fruits i Viladrau.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram