i2CAT i MWC Barcelona són els col·laboradors del Govern en aquest projecte [Foto: Govern]

El Govern ha presentat el nou projecte Àrees Digitals, una eina pensada per a facilitat la col·laboració entre ciutadania, empreses, administracions i centres de recerca que ajudin a generar nous projectes i desenvolupament al territori. Impulsada en col·laboració amb la Mobile World Capital Barcelona i i2CAT, s’emmarca en l’Estratègia d’Innovació Social i Digital Territorial de la Generalitat i transformarà les Àrees 5G que existien fins ara. D’aquesta manera, les convertirà en espais de disseminació i territorial de les tecnologies digitals avançades (TDA).

Àrees Digitals estarà articulada a partir d’una metodologia basada en la col·laboració entre actors i comunitats de la quàdruple hèlix (integrada per la ciutadania, l’empresa, l’administració pública i els centres de recerca i les universitats). Així, pretén generar projectes nous i també novetats quant a la inversió en recerca i el desenvolupament arreu de Catalunya.

La seva activitat implicarà la formació en multitecnologia a partir de jornades i sessions; interactuar amb l’empresa, l’acadèmia, l’administració i la societat civil per analitzar de quina manera la multitecnologia pot resoldre reptes reals; promocionar el desplegament de les tecnologies digitals a través de projectes pilot; i crear laboratoris amb cobertura 5G perquè l’ecosistema tecnològic i empresarial pugui innovar.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram