L’equip PoCat-LEKTON, de la Universitat Politècnica de Catalunya, està liderat pel NanoSat Lab [Foto: UPC]

L’equip PoCat-LEKTON, de la Universitat Politècnica de Catalunya, és un dels quatre conjunts triats en el programa Fly your satellite!, de l’Agència Espacial Europea (ESA), i en què dissenyaran, construiran i llançaran un satèl·lit. D’entre vuit aspirants d’Europa i Canadà, el català ha estat, finalment, triat per a aquest programa.

El grup de la Universitat Politènica de Catalunya (UPC) està liderat pel NanoSatLab de la UPC i es tracta d’una missió satel·lital bessona per a monitora interferències de radiofreqüència (RFI). Així, PoCat-1 buscarà RFI en sistemes globals de navegació per satèl·lit i bandes de radiometria de microones. Pel que fa a PoCat-2 buscarà emissions dels serveis 5G que s’utilitzen per a mesurar el vapor d’aigua atmosfèric.

La resta d’equips seleccionats són ALEASAT, de la Universitat de Columbia britànica (Canadà), el Satèl·lit Da Vinci, de la Universitat de Delft (Països Baixos) i Red Pill, de la Universitat de Pàdua (Itàlia). Tots ells rebran setmanes de capacitació per part de l’Oficina d’Educació de l’ESA, en col·laboració amb el Programa de Capacitació de l’Acadèmia de l’ESA, a Bèlgica.

El NanoSat Lab obre portes perquè els visitants coneguin els seus detalls
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram