[Foto: Igor Omilaev a Unsplash]

El govern català ha pres el rol de líder dins l’aliança de tecnologies disruptives i emergents (DETA, per les seves sigles en anglès), la qual pretén ajudar els governs membres a treure el màxim profit de les noves tecnologies disruptives i emergents, alhora que els ajudarà a guanyar capacitat d’incidència en el debat global sobre la governança de la tecnologia.

L’aliança DETA aplega una dotzena de governs que representen alguns dels hubs tecnològics més potents d’arreu del món. És per això que és oberta a governs de regions i estats que mostrin un compromís amb els valors democràtics, els drets humans i la diversitat cultural i lingüística. La resta dels governs involucrats són el d’Emilia-Romagna (Itàlia); Flandes (Bèlgica); Hessen (Alemanya); Occitània (França); Escòcia i Gal·les (Regne Unit); el Quebec (Canadà); Costa Rica; la província de Buenos Aires (Argentina); Gyeonggi (Corea del Sud); Kyoto (Japó); i Western-Cape (Sud-àfrica).

Dins el seu esquema de treball, l’aliança DETA s’ha centrat en cinc grans àrees de treball: la intel·ligència artificial; la ciberseguretat; el NewSpace; les tecnologies quàntiques; i els drets tecnològics i la regulació tecnològica. Per a tractar-los, es crearan grups de treball al voltant de cadascuna de les àrees que inclouran la indústria, la recerca i la societat civil dels seus ecosistemes.

El Govern de Catalunya, l’impulsor de la iniciativa, ha estat triat pels executius participants per a acollir la presidència rotatòria de la DETA els anys 2024 i 2025 i dins d’aquesta agenda celebrarà la primera cimera ministerial de la coalició. Serà a Barcelona, els dies 6 i 7 de novembre, i coincidirà amb l’Smart City Expo World Congress 2024.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram