[Foto: Mohammad Rahmani a Unsplash]

El grup Gaia de l’Institut de Ciències del Cosmos a la Universitat de Barcelona (ICCUB) segueix ampliant els seus membres i busca una persona amb titulació d’enginyeria al núvol per al projecte SPACIOUS, que pretén fer una explotació científica de les dades de les missions de l’Agència Espacial Europea (ESA). Per això, manté oberta la convocatòria fins al 21 d’abril.

Principalment, la persona que ocupi aquest lloc de feina s’encarregarà de contribuir a la definició i la implantació d’un entorn de mineria de dades virtualitzat per a conjunts de dades massius com els de Gaia o d’Euclid, on col·laborarà amb socis com la Universitat d’Edimburg i el Centre de Supercomputació de Barcelona. Per altra banda, també treballarà per a estendre l’entorn de la mineria de dades en un servei comercial en el núvol, com Google Cloud, Microsoft Azure o Amazon Web Services, amb la fita d’executar-hi proves de concepte a gran escala.

Per tal d’optar a aquest lloc de feia, els sol·licitants hauran de comptar amb un títol d’educació superior relacionat amb l’enginyeria informàtica o la física i tenir coneixements en virtualització, plataformes de computació al núvol, tècniques de Big Data i mineria de dades. El contracte començarà el mes de juliol de 2024 i s’allargarà durant dos anys i mig.

L’ICCUB vol ampliar l’equip que tractarà les dades de les missions de l’Agència Espacial Europea
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram