[Foto: Joe Zlomek a Unsplash]

El clúster de l’aigua de Catalunya recorrerà a la tecnologia Big Data per tal d’evitar les fuites d’aigua, predir els riscs d’avaries i minimitzar-ne els efectes. Per això, ha creat un consorci, el Catalan Water Partnership que inclou empreses de la xarxa d’aigua de Terrassa, Vic, Manresa i Mataró, així com les enginyeries i les empreses tecnològiques especialitzades en solucions digitals per al cicle urbà de l’aigua.

De tot plegat n’ha sortit la iniciativa Fluent, que podrà disposar de les dades d’una zona que arriba fins a 260.000 abonats i un algorisme identificarà les zones o les canonades amb més risc de patir avaries. L’objectiu és planificar les obres i intervenir quan sigui necessari, així com reduir el volum d’aigua no registrada, que suposa el 25% del conjunt de sistemes de canonades de Catalunya, del qual un 10% són fuites, segons les dades de l’Agència Catalana de l’Aigua.

El context de sequera que viu el país fa més necessària, encara, l’existència d’una iniciativa innovadora com Fluent, i és que vol ajudar a gestionar millor l’aigua, un recurs escàs. Les solucions digitals, doncs, ajudaran a avançar-se a les avaries i a millorar el rendiment de la xarxa. I tot i que s’ha tancat amb empreses de Terrassa, Vic, Manresa i Mataró, el clúster podria obrir-se a altres empreses d’aigua.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram