[Foto: Andrew Neel a Unsplash]

L’eix del quart Congrés de competències digitals seran els reptes i les eines que tractin les desigualtats i que permetin garantir l’autonomia digital al llarg de la vida. El 10 d’abril, se celebrarà al Cibernàrium de Barcelona i se centrarà en els principis que construeixen les identitats augmentades a la xarxa, però també fora. La cita és una iniciativa conjunta de la Generalitat de Catalunya, Barcelona Activa, Blanquerna – Universitat Ramon Llull i la Universitat Oberta de Catalunya i compta amb el suport del centre tecnològic Eurecat.

La velocitat a què innova la tecnologia i el ritme al qual s’adapten aquests avenços provoquen una escletxa, motiu pel qual cal reforçar la competència digital de les persones amb una perspectiva inclusiva a través de la qual garantir l’equitat digital. Per això, durant el Congrés de competències digitals es tractaran les eines que ajuden a tractar les desigualtats.

Durant la trobada es presentarà l’Estudi sobre benestar digital, un document d’anàlisi que esquitxa les interaccions de les persones d’eines digitals i el qual ha estat elaborat per l’associació All Digital, on se citen les organitzacions membres d’arreu d’Europa que treballen amb 25.000 centres de competència digital.

En el programa del congrés s’inclouran, també, conferències i taules rodones sobre equitat digital, perspectiva inclusiva contra la bretxa digital, competències digitals per a col·lectius específics i competències per a la cohesió social.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram