D’esquerra a dreta, Daniel Crespo, rector de la UPC; Joan Guàrdia, rector de la UB; Javier Lafuente, rector de la UAB, i Josep Pallarès, rector de la URV [Foto: Andreu Puig, Departament de Recerca i Universitats]

La Universitat Rovira i Virgili (URV), la Universitat Politènica de Catalunya (UPC), la Universitat de Barcelona (UB) i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) han posat en marxa, per al curs 2024-2025, un màster de semiconductors i disseny microelectrònica amb 30 places i 60 crèdits ECTS. La UPC coordinarà aquesta nova titulació, que s’impartirà en anglès i que comptarà amb la col·laboració estratègica de l’Institut de Microelectrònica de Barcelona.

L’objectiu d’aquests estudis és el de donar resposta a la necessitat de formar professionals en el camp dels semiconductors, donada la crisi recent de xips. Així, ofereix dues especialitats: per una banda, enginyeria de semiconductors, que capacitarà els alumnes per a l’ús de les tecnologies de xips microelectrònics en diferents vessants. De l’altra, disseny microelectrònica, per a formar en disseny de circuits i sistemes microelectrònics integrats, digitals i analògics i tecnologies avançades.

El màster permetrà als alumnes dur a terme pràctiques professionals a empreses tecnològiques, per tal de completar la formació i impulsar la inserció laboral dels estudiants, així com satisfer les demandes de la indústria de la microelectrònica.

Catalunya aspira a ser referència al sud d’Europa en l’àmbit de semiconductors i xips
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram