[Foto: Diana Macesanu a Unsplash]

La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Fundesplai i El Periódico promouen dos camps tecnològics d’estiu per a joves d’entre 12 i 17 anys que se centraran en l’àmbit tecnològic i que pretenen fomentar les vocacions STEAM en infants i joves. En dos torns del 8 al 20 de juliol, els camps tindran dos torns de sis dies cadascun i es duran a terme a les instal·lacions del Centre Esplai, al Prat de Llobregat.

Enguany, les temàtiques en què se centraran seran els drons, la intel·ligència artificial i la ciència ciutadana. En el primer, es tractarà la història dels drons, quines són les seves funcions i en quines aplicacions curioses s’apliquen. Els integrants d’aquest camp faran un taller al DronLab i pilotaran drons de grans dimensions i comptaran amb la coordinació del professor Miquel Valero, de l’EETAC de la UPC.

En el cas del camp sobre intel·ligència artificial, del 15 al 20 de juliol, els participants coneixeran les aplicacions en la vida quotidiana, quins aspectes ètics hi estan vinculats i aprendran a entrenar sistemes d’aprenentatge no supervisat i a fer aplicacions. La professora Karina Gibert, directora de l’Intelligent Data Science and Artificial Intelligence Research Group coordinarà aquest torn.

Durant els dos camps de treball, es completaran les activitats amb activitats de ciència ciutadana i lúdiques i en totes les activitats es treballarà transversalment l’educació en valors, com la solidaritat, l’impacte social de la tecnologia, l’ètica o la cooperació.

Les estades tenen un preu de 495 € i inclou la pensió completa, el monitoratge i els materials necessaris per dur a terme les activitats que s’han programat.

Els drons i la intel·ligència artificial, protagonistes dels camps d’estiu de la UPC
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram