[Foto: Jeswun Thomas a Unsplash]

A partir del curs 2024-2025, la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) obrirà dues titulacions de grau noves i úniques a l’estat i que tractaran l’enginyeria de satèl·lits i l’enginyeria elèctrica i sistemes ferroviaris. La primera s’impartirà a l’Escola d’Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial de Castelldefels (EETAC), mentre que la segona ho farà a l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Vilanova i la Geltrú (EPSEVG).

El grau en enginyeria de satèl·lits és pioner a Europa i oferirà una formació integral en els coneixements, les habilitats i les competències que demana el sector espacial. Dins dels continguts que oferirà, destaquen el disseny i el control dels sistemes que formen un vehicle espacial, les comunicacions amb la Terra i entre satèl·lits, la transmissió i el processament de dades i els serveis i les aplicacions de dades satel·litàries.

Pel que fa al grau en enginyeria elèctrica i sistemes ferroviaris, donarà una formació centrada en el camp de l’enginyeria elèctrica amb èmfasi en els sistemes ferroviaris. Aquest grau formarà estudiants amb un perfil únic i que seran capaços de donar resposta al que demana el sector industrial i tecnològic.

La UPC impartirà dos nous màsters de ciberseguretat, intel·ligència artificial i ciències de dades el curs 2024-2025
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram