Aeroport d’Andorra-La Seu [Foto: Albert Lijarcio – ACN]

Arriben canvis a l’aeroport d’Andorra-La Seu, i és que comptarà amb nou hangars i un vertiport per a drons, així com un edifici d’oficines de 600 metres quadrats i un nou aparcament per a vehicles. Donada la demanda existent i, ja que totes les superfícies disponibles ja estan adjudicades, s’ha ordenat l’espai, que complementarà el que ja està funcionant.

Als catorze hangars de què disposa l’aeroport i els quals estan destinats a empreses d’aviació corporativa, companyies de venda d’aeronaus, de serveis de reparació o de treballs aeris, se sumen les cinc parcel·les que ja estan adjudicades a aquesta finalitat i als nou que ja s’han projectat recentment.

En concret, el planejament preveu que tres d’aquests hangars siguin de grans dimensions i que la resta tinguin uns 600 metres quadrats. A més, és previst que durant l’any 2024 el nou edifici de la base el Grup d’Actuacions Especials dels Bombers de la Generalitat s’instal·li en aquest aeroport i aculli les 450 operacions anuals que es duen a terme de mitjana.

La nova ordenació de l’aeroport d’Andorra-La Seu s’ha donat a conèixer durant la Taula Estratègica de la infraestructura, que està formada pel Departament de Territori, la delegació del Govern de l’Alt Pirineu i l’Aran, els ajuntaments de la Seu d’Urgell, Montferrer, Castellbò i Ribera d’Urgellet, la Diputació de Lleida, el consell comarcal de l’Alt Urgell, l’Associació d’empresaris de l’Alt Urgell, l’Associació d’hostaleria de l’Alt Urgell i l’Agència Catalana de Turisme. El govern d’Andorra ha estat convidat a aquesta taula.

Xifres de rècord d’empreses i llocs de feina generats a Aeroports de Catalunya el 2023
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram