Estudiants en enginyeria aeroespacial d’arreu del món s’apleguen a Terrassa [Foto: Freepik]

37 estudiants procedents de 12 països que representen les 30 millors universitats i escoles d’enginyeria aeroespacial d’Europa es donaran cita a Terrassa per participar a la 20a conferència d’estudiants de la xarxa Pegasus i la 52a reunió del consell de la xarxa que tindrà lloc del 25 al 27 d’abril. L’edició d’enguany l’organitza l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT), qui representa Catalunya en aquesta xarxa.

El tret de sortida serà el 25 d’abril (a les 15.30 h) amb la sessió de benvinguda, a càrrec del rector de la UPC, Daniel Crespo; el director de l’ESEIAAT, Xavier Roca, i el sotsdirector d’Internacionalització de la mateixa escola, Daniel Garcia-Almiñana. La jornada es completarà amb una visita a l’ESEIAAT i a punts d’interès cultural i turístic de la ciutat de Terrassa.

El 26 d’abril, la conferència es traslladarà al Campus Nord de la UPC a Barcelona per assistir a un simposi educacional sobre laboratoris virtuals i docència a distància, amb la participació del vicerector de Política Acadèmica de la UPC, Joan Gispets. Els estudiants es distribuiran en grups de treball i compartiran idees i projectes en relació amb la recerca, la formació i la comunicació en l’àmbit de l’enginyeria aeroespacial. Els delegats i delegades de la xarxa també visitaran el Barcelona Supercomputer Center – Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS).

37 estudiants procedents de 12 països que representen les 30 millors universitats i escoles d’enginyeria aeroespacial d’Europa es donaran cita a Terrassa

El 27 d’abril les activitats del congrés tornen a l’ESEIAAT, amb un programa que contempla sessions paral·leles en què es presentaran prop de 40 projectes d’enginyeria aeroespacial realitzats per l’estudiantat de les 30 universitats de la xarxa Pegasus. El congrés de Pegasus finalitzarà amb una exhibició castellera a càrrec de la colla universitària del Campus de Terrassa ‘Els Bergants’.

En representació de l’ESEIAAT, Daniel Garcia-Almiñana, “tenir l’oportunitat d’acollir i organitzar el congrés d’estudiants de la xarxa Pegasus és molt positiu per a la nostra escola, la nostra ciutat i la nostra universitat, perquè consolida l’ESEIAAT com a integrant del grup exclusiu de les millors universitats d’enginyeria aeroespacial d’Europa”.

“Formar-ne part ens permet estar a l’avantguarda d’aquest àmbit de la formació en enginyeria, atraure el talent d’estudiants i científics i científiques, i ens obre portes per a establir relació amb altres centres europeus, amb els quals podrem compartir projectes docents i de recerca”, ha afegit Garcia-Almiñana.

L’esdeveniment compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Terrassa i del Colegio Oficial de Ingenieros Aeronáuticos de España (COIAE).

El Fòrum d’Empreses de l’ESEIAAT batrà rècords de participació
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram