L’equip IgualadaSat, guanyador de la final catalana [Foto: IEEC]

L’equip IgualadadaSat, de l’Escola Pia d’Igualada, és el guanyador del concurs CanSat de Catalunya i viatjarà fins a Múrcia per a prendre part en la gran final estatal. Després d’imposar-se en la final catalana que va tenir lloc a Alguaire i que s’ha decidit durant aquesta setmana, el conjunt igualadí ha estat el guanyador d’una competició rècord, amb 180 participants.

Així com IgualadaSat s’ha endut la primera plaça de la classificació general, en aquest concurs s’han repetit més premis a altres equips. Promoguda per l’Agència Espacial Europea (ESA) i organitzada, a Catalunya, per l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT). Amb el suport de l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC) i el Govern, ha repartit altres guardons i mencions a més equips.

Quant a la missió científica, s’ha reconegut el projecte Stratus, de l’Escola Vedruna Vilafranca; pel que fa a l’assoliment tècnic, ha estat Forat Engineering, de l’Institut Forat del Vent; el treball en equip ha estat reconegut per al Vacansat, de l’Escola Montagut; i en comunicació, el millor conjunt ha estat per al CanSat Montpedrós, de l’Institut Montpedrós.

En mencions, se n’han repartit dues: una en medi ambient, per al projecte Viladosat de l’Institut Viladomat; i en transversalitat, ha anat a parar a l’Institut Guindavols per Rocksat Launch i Prometheus.

La final estatal tindrà lloc a Múrcia i el guanyador d’aquesta eliminatòria podrà participar a la final europea a Noordwijk (Països Baixos) del 20 i el 21 de juny.

Participació rècord en la final catalana del concurs CanSat
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram