L’escola sobre drets digitals SX3 Academy va tancar la seva primera edició aquest dijous al festival tecnològic Tech&Play, que se celebra a Fabra i Coats – Fàbrica de Creació de Barcelona. El projecte impulsat per 3Cat té com a objectiu formar i donar eines al professorat de primària perquè pugui treballar amb infants i joves la seva educació mediàtica i benestar digital.

La primera SX3 Academy, que va arrencar el passat octubre, ha impactat en comunitats educatives constituïdes per 2.861 alumnes i 257 docents de nou escoles de primària de tot Catalunya, liderades per un equip motor format per 30 mestres. Com fan a les seves aules amb l’alumnat, els professors han estudiat continguts relacionats amb la capacitació i el benestar digital, i han hagut de demostrar els aprenentatges adquirits amb pràctiques amb l’alumnat.

En la clausura de la primera edició de la SX3 Academy al TECh&Play, es va presentar un manifest del professorat sobre els drets digitals dels infants a l’escola.

“Volem ser la primera escola dels drets digitals dels infants”

“Estem en una revolució digital, però no ens hem capacitat digitalment en l’exercici dels nostres drets digitals”, assenyala Vanesa Hernàndez, cap de la unitat estratègica d’infantils de 3Cat. “D’aquí surt la SX3 Academy: volem ser la primera escola dels drets digitals dels infants”, afegeix.

“L’educació mediàtica permet seleccionar, emprar i compartir informació de manera crítica i segura. I per això l’escola és clau”, destaca Azucena Vázquez, coordinadora del projecte. “Això no vol dir que la responsabilitat recaigui només en l’escola: ha de ser compartida entre centres educatius, família i mitjans. L’educació mediàtica és un dret de tots i totes”, rebla.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram