La vicepresidenta Laura Vilagrà, acompanyada per Marc Realp i Sergi Figuerola, a l’estrena de la nova oficina mòbil [Foto: Govern]

El Govern ha estrenat el projecte pilot de l’Oficina d’Atenció Ciutadana mòbil des de Godall, a les Terres de l’Ebre, i ha exposat la manera en què aquest servei aproparà l’Administració a la ciutadania i oferirà tota la informació necessària per a dur a terme tots els tràmits. La previsió és que l’oficina mòbil comenci a funcionar el mes de maig i un cop al mes s’oferirà a cada població.

A partir d’aquesta oficina, es donarà l’oportunitat als ciutadans de fer els tràmits en format presencial i actuarà com a prova pilot a les Terres de l’Ebre. El motiu pel qual el projecte ha començat en aquesta part del territori és perquè s’hi donen les condicions necessàries per a posar a prova el seu funcionament. La vicepresidenta del Govern, Laura Vilagrà, qui va assistir a la seva estrena, va destacar que la voluntat del Govern “és ampliar el servei a la resta de la ciutadania” i que “estem treballant per reduir la bretxa digital, acostar-nos i estar sempre el servei de la ciutadania”.

Aquest projecte s’emmarca en el conjunt d’accions de transformació digital de l’Administració que impulsa la Secretaria de Telecomunicacions i Transformació Digital. Per això, té una doble missió: facilitar l’accés als serveis públics digitals amb una atenció presencial de suport i transformar els serveis públics mitjançant la innovació. Tot, per a evitar l’exclusió digital. La Direcció General de Serveis Digitals i Experiència Ciutadana liderarà l’oficina i l’alinearà amb el programa Tecnologies Digitals Avançades 5G Rural que coordina amb el centre de recerca i2CAT.

Quant al calendari, la furgoneta mòbil serà a la comarca del Baix Ebre durant la primera setmana del mes; a la comarca del Montsià en la segona; a la Ribera d’Ebre la tercera; i a la comarca de la Terra Alta la quarta setmana.

El Govern formarà els treballadors per a adaptar-se a la transformació digital
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram