[Foto: Justin Lane a Unsplash]

La Universitat de Barcelona ha aconseguit situar un projecte de microllums LED dins del cicle d’innovació dissenyat per la Unió Europea. iSMILE, el projecte encapçalat per la UB, ha superat els tres programes de la UE que estan pensats per a donar suport a les innovacions tecnològiques en les diferents etapes de maduració i recentment ha estat triat per a una ajuda Accelerator del Consell Europeu d’Innovació.

Abans de convertir-se en iSMILE, la llavor va ser ChipScope, una iniciativa que va rebre l’ajuda del programa FET Open i en què, amb l’ajuda de diferents socis europeus, va mostrar les possibilitats dels micro LED per a diferents aplicacions. Més tard arribaria SMILE (Scalable Structured Mucro Illumination Light Engines), en què van participar socis d’Itàlia, Alemanya i d’arreu de l’estat. La UB va jugar un paper clau en ambdós projectes, i és que va coordinar-los i va aportar els xips de control dissenyats al Departament d’Enginyeria Electrònica i Biomèdica.

Els catedràtics Ángel Diéguez i Joan Daniel Prades van ser-ne els coordinadors, tant de ChipScope com d’SMILE. Ara, en el tercer pas dins d’aquest projecte, ha entrat en joc l’empresa QubeDot, amb una inversió important per a aplicar la tecnologia en altres camps.

La Universitat de Barcelona estrena el nou grau en ciberseguretat
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram