Ignasi Ribas és el director de l’IEEC [Foto: Espai Mèdia]

La NASA impulsarà la missió Europa Clipper amb l’objectiu d’arribar a la lluna Europa de Júpiter i hi inclourà missatges inspiradors des de la Terra. Així com va fer-ho amb altres naus espacials, com la Placa Pioneer i el Disc d’Or del Voyager, la nau Europa Clipper seguirà amb aquest llegat per tal d’inspirar interès i connexió global a través del seu viatge.

La placa Europa Clipper aplegarà diferents informacions i una d’elles serà la representació visual de la paraula aigua en 103 llengües, així com enregistraments de veu en forma d’ones sonores. En el cas català, la locució que ha generat l’ona sonora ha estat enviada per part del director de l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC), Ignasi Ribas.

L’objectiu d’aquesta missió és confirmar que existeix un oceà per sota de la superfície gelada d’Europa, un lloc que es pot ser prometedor quant a l’estudi de l’habilitat de la vida més enllà de la Terra. Aquest element compartit de l’aigua va inspirar l’equip d’Europa Clipper a gravar dissenys que celebren les connexions humanes.

Ignasi Ribas: “Invertir en l’espai surt a compte, té un bon retorn”
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram