Cosmic Research ha presentat els detalls del coet Lucid [Foto: UPC]

L’associació d’estudiants Cosmic Research (Universitat Politècnica de Catalunya) ha desvetllat els detalls del seu coet estratosfèric Lucid, amb el qual participarà a la competició Spaeceport America (Nou Mèxic, Estats Units) del 17 al 22 de juny. Ho farà en la categoria màxima dels 9 km i volarà a una velocitat de 2.000 km/h i és l’únic coet estatal i un dels tres europeus que ha estat admès en aquesta cita internacional.

Lucid té 40 kg de massa, més de tres metres de longitud, un diàmetre exterior de 152,4 mm i pot assolir una velocitat màxima de 2.000 km/h, a una alçada de 9 km. A més, es tracta d’un coet supersònic i suborbital que està estabilitzat amb quatre aletes i amb una capacitat per a transportar una càrrega útil de 4 kg en forma de CubeSat de 3U. Durant la seva propulsió, emprarà un motor comercial de combustible sòlid i té una estructura monocasc que ha estat fabricada, majoritàriament, per fibra de carboni.

Quant a l’aviònica que integra el coet, també ha estat desenvolupada per Cosmic Research i facilitarà que s’enviïn, a temps real, les dades dels sensors d’a bord a l’estació de terra. Tot plegat és clau perquè activa el sistema de recuperació i permet a l’equip localitzar el coet un cop hagi aterrat. La càrrega útil en forma de CubeSat de 3U es recuperarà quan arribi a terra, juntament amb el coet.

El nom del coet es deu a la bioquímica i astronauta dels Estats Units Shannon Lucid, la qual ha volat amb la NASA en cinc ocasions i ha viscut a l’espai durant 188 dies, una xifra que va trencar rècords. L’equip Cosmic Research està integrat per Alba Badia (coordinadora), Abimael Campillo Simón, Antonio Estrela Zolochevsky, Arnau Pena Sapena, Aleix Ribas Torras, Sergi Pena Sapena, Javier Salmerón Rodríguez, Pablo Torres Rubio i Alfred Valentín Bárez.

Lucid, el coet de Cosmic Research que farà història
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram