L’equip de la URV, a l’iFest [Foto: URV]

Un equip de la Universitat Rovira i Virgili (URV), Physic Stars, s’ha endut el premi en la categoria sènior de l’iFest, una iniciativa impulsada pel Govern i que implica els departaments d’Empresa i Treball, Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Cultura, Educació i Recerca i Universitats. En la seva sisena edició, els participants havien de treballar per a obtenir solucions que resolguin la descarbonització en diferents sectors, les malalties de transmissió sexuals i els trastorns alimentaris, el malbaratament i l’accés a aliments més sostenibles o la manca de consum de continguts científics entre els joves.

L’equip de la URV estava integrat per Víctor Calvo Matieli, David Diestre Rubio i Juan Roset Moreno, estudiants d’Enginyeria Matemàtica i Física, i pretenia solucionar el repte del consum de continguts científics per part dels joves. Així, plantejaven una aplicació destinada a joves d’ESO i Batxillerat per tal de fomentar el seu interès per la física.

L’aplicació funciona com un videojoc històric amb diferents missions o nivells per a cada tema i tots ells s’enllacen a través d’una trama. A partir del joc, es promou la comprensió dels conceptes físics en lloc de la memorització de fórmules i ajuda que els joves puguin aplicar-les, coneixent-ne l’origen. Alhora, cada missió aporta informació sobre la història del científic o científica que hi ha al darrere de cada llei física. Aquest projecte està adreçat a alumnes i al professorat.

El programa iFest corona sis nous equips guanyadors
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram