[Foto: Muja Ahhan a Unsplash]

L’informe anual “La ciberseguretat a Catalunya”, elaborat per l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya i ACCIÓ, ha mostrat les xifres d’aquest sector i del potencial de Catalunya al continent europeu. En concret, és la tercera regió de la Unió Europea que ha aconseguit cridar més projectes d’inversió estrangera el 2023, amb una captació total de 66 milions d’euros.

L’arribada de multinacionals com T-Systems, getronics o aDvens són la punta d’un iceberg que es completa amb la presència de companyies com CISCO, IBM i Microsoft. Però alhora, Catalunya és present en una dotzena d’estudis de grau, màster i postgrau especialitzats en la ciberseguretat i en una cinquantena d’estudis de formació professional. En clau catalana, l’aportació es vehicula a través de centres com i2CAT, Eurecat, el Centre de Visió per Computació (CVC), el Barcelona Supercomputing Center (BSC) o el Centre Tecnològic de Telecomunicacions de Catalunya.

A Catalunya, el sector de la ciberseguretat genera uns 1.200 milions d’euros de negoci i creix un 16% respecte de les xifres del 2022, quan es van registrar els darrers números. Amb tot, és la xifra més alta de la sèrie històrica i descriu un sector format per 516 empreses catalanes. En els darrers cinc anys ha crescut un 50% i ja genera 9.458 llocs de treball qualificats.

La majoria de les empreses de ciberseguretat de Catalunya són petites i mitjanes (85,3%), mentre que el 27,5% exporten els seus serveis.

Uns deu milions d’euros, la inversió de Catalunya el 2022 en ciberseguretat 
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram