[Foto: Scott Graham a Unsplash]

El programa Més Digitals, impulsat per la Secretaria de Polítiques Digitals d’Empresa i Treball del Govern destinarà més de 22 milions d’euros a la lluita contra la bretxa digital i a la promoció de la igualtat en aquest àmbit. Fins a l’1 de juliol, la licitació per als serveis de formació a la ciutadania romandrà oberta i acceptarà propostes per part d’empreses o entitats vinculades a la formació en competències digitals per tal que dotin els ciutadans de coneixements en clau tecnològica.

En total s’impartiran 9.031 cursos arreu de Catalunya, tot plegat amb l’objectiu d’ajudar la ciutadania catalana a assolir les competències bàsiques en l’àmbit digital. Però alhora, per a millorar la seva qualitat de vida a partir de l’ús de les tecnologies d’una manera segura. Abans del 2026, la previsió és formar més de 90.295 persones.

La prioritat és centrar-se en la formació per a persones de més de 60 anys, les quals suposen uns 2 milions de ciutadans catalans. Un cop havent detectat les necessitats que existeixen (l’accés, la forma d’usar les tecnologies i la manca de coneixement), es duran a terme les accions per a reduir-les.

El programa Més Digitals dedicarà 22 milions d’euros a evitar la desigualtat tecnològica a Catalunya
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram